Hlavní obsah

Krásná a pevná ňadra lze mít i bez pomoci plastických chirurgů

Novinky, Dana Sokolová

Jen málokterá žena je spokojena se svými ňadry. Pro některou jsou příliš malá, pro jinou příliš velká, ale jedno mají společné, a to je jejich pevnost. Ta která určuje jejich atraktivitu a smyslnost.

Foto: Profimedia.cz

Pevnost ňader určuje jejich atraktivitu a smyslnost.

Článek

Na velikosti totiž opravdu nezáleží. Podle posledních statistik, jež pravidelně provádějí oblíbené časopisy pro muže se totiž celé polovině mužů líbí malá prsa a druhé polovině zas velká. Tudíž jde jen o to, si vybrat toho správného partnera.

Co se ale líbí úplně všem mužům, tak to jsou pevná ňadra a s těmi se dá už něco dělat, a to i bez pomoci plastických chirurgů. Vyžaduje to jen pravidelnou péči, cvičení a jednou za čas kvalitní masáž.

Velmi citlivá a tenká pokožka

Ňadra tvoří kromě mléčné žlázy, tukové a svalové tkáně, jež ukrývá velmi jemná a tenká pokožka. Ta velmi snadno reaguje na hormonální změny, sluneční paprsky, změny hmotnosti či chemické látky obsažené ve vodě.

Podle mnohých odborníků na ni velmi špatně působí i kouření a dlouhodobý pobyt v zakouřených prostorách.

A čím víc je zatěžována těmito negativními vlivy, tím víc se narušuje její pružnost, která propůjčuje pokožce mladistvý vzhled.

Stárnutí kůže lze oddálit

V první řadě je důležitá celková hydratace organismu. Problém většiny žen je ten, že nemají pocit žízně a tak všeobecně velmi málo pijí, čímž trpí pokožka celého těla, ňadra a dekolt nevyjímaje.

Většina odborníků pak doporučuje pravidelné sprchování teplou a pak následně studenou vodou. Dojde tak k lepšímu prokrvení pokožky a tak i k její lepší pružnosti.

Někdo upřednostňuje střídání studených a teplých obkladů s obsahem soli a citrónové šťávy. Ty prý dokáží pokožce dodat potřebné minerály a vitamíny.

Samozřejmostí by pak měly být ošetřující masáže tělovým balzámem či mlékem a to pokud možno po každém sprchování.

Nebraňte se ani speciálním přípravkům jako jsou peeling, vyživující masky či speciální krémy určené výhradně pro dekolt. Nejsou všespásné, ale v péči o pokožku zajisté pomohou.

Posilování prsních svalů nutností

Proti zákonům fyziky asi zmůžeme máloco. Gravitace je prostě gravitace a s ní se dá bojovat jen posilováním svalů, tak aby dokázaly jejím zákonům co nejvíce vzdorovat. To platí především pro ženy s větším poprsím.

Nejlepším sportem je plavání. Styl prsa totiž výborně posílí nejen tyto svaly, ale i svaly zádové, které s nádherným poprsím souvisejí. Vzpřímená a rovná záda totiž zvýrazní vaše ňadra mnohem více, než sebelepší podprsenka.

Existuje i celá řada dalších cviků, které zvládne každá žena a to bez většího vypětí.

Nejjednodušší cviky pro posílení prsního svalstva
1. Tlak na prsa - Postavte se zpříma proti zdi a opřete se o ni nataženýma rukama. Potom tlačte proti zdi tak silně, jak jen můžete, jako byste jí chtěli pohnout z místa. Vydržte tlačit deset sekund, poté se uvolněte a protřepejte ruce. Cvičení opakujte desetkrát za sebou.
2. Zapojte lokty - Postavte se zpříma, ohněte ruce lehce v lokti a položte je na kyčle. Pak se pokuste dotknout oběma lokty za zády. Pohyb nesmí být škubavý, ale spíše pomalý a plynulý. Takto napínejte svaly 10 až 15 sekund; opakujte osmkrát.
3. Dlaně - Přiložte své dlaně proti sobě před hrudníkem a tlačte jimi proti sobě tak silně, jak jenom dokážete, po dobu tří až pěti sekund. Opakujte desetkrát.
4. Plavání na sucho - Postavte se zpříma čelem ke zdi a pevně se k ní přitiskněte. Zmáčkněte prsní svaly a provádějte pohyby, jako byste plavali styl „prsa“. Udělejte sto pomalých temp, prsní svaly mějte stále napjaté.

Zázračné masáže

Kromě pravidelné masáže hydratačními mléky je dobré jednou za čas provést masáž speciální rukavicí z lufty, kterou jemnými krouživými pohyby masírujete prsa. Vždy začněte z vnější strany a postupujte až k dekoltu.

Na speciální prsní masáž si však můžete zajít i do masážních salónů. Podle Hanky Vaváčkové ze salónu Jungle Spa, lze jednou jedinou speciální indonéskou masáží zvětšit prsa o 1 až 2 cm. Devadesátiminutová masáž prsního svalu prý napomáhá zpevnění pokožky, což ještě umocní speciální výživná maska.

V některých salónech doporučují pro zpevnění a vypnutí kůže na prsou i speciální přístroje jako je například Vacupress či nejrůznější myostimulátory.

Vacupress prý dokáže tzv. utáhnout pokožku. Pomocí speciální baňky a přesně nastaveného podtlaku se zaktivuje lymfatický systém, který urychlí odplavování toxínů z těla. Čímž dojde nejen k pročištění a zjemnění pokožky, ale i k jejímu napnutí. Povolená prsa se tak viditelně zpevní.

Masáž pomocí myostimulátoru zase prostřednictvím pohárků s elektrodami stimuluje krevní oběh v oblasti prsou, čímž dochází ke zlepšení prokrvení pokožky, což má za následek obnovu pevnosti ňader.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám