Hlavní obsah

Žije skromně sama s šesti dětmi. Jediné, co jim chybí, jsou postele

Novinky, das

Maminka žije se svými šesti dětmi od 4 do 12 let sama v malém bytě. Přestože žijí velmi skromně, děti vyrůstají v láskyplném prostředí. Jediné, co dětem chybí, jsou postele. Vměstnat do jednoho bytu 7 postelí jednoduše není možné. Děti si tak každý večer rozkládají v pokojíku matrace na zem, což není ideální.

Foto: Profimedia.cz

Děti mají velké přání, touží po své vlastní posteli. Ilustrační foto

Článek

Pavlík, Valentýnka, Matýsek, Alenka, Štěpánka a Tadeáš jsou hodné a skromné děti, které mají jedno velké přání. Každý z nich by měl rád svou vlastní postel, své království. Nyní si musí každý večer rozkládat na zemi matrace, protože šest klasických postelí se do jejich pokojíku nemá šanci vejít. Pět dětí tak spí na matracích, maminka s nejmladším Tadeášem na rozkládací sedačce v obývacím pokoji.

Foto: archiv rodiny

Tři ze šesti sourozenců ....

Velmi by jim pomohly praktické palandy s přistýlkou. Na jedné takové palandě jsou tři lůžka, tudíž by jim stačily dvě postele, které by se už do pokojíku pohodlně vešly.

Rodina je ale v současné době v takové situaci, že maminka vydá všechny peníze za jídlo, bydlení a oblečení. Na speciální palandy, jež dohromady stojí 19 711 Kč, jí tak nezbývá.

Foto: archív firmy

Palanda s přistýlkou. Ilustrační foto

I proto požádala o pomoc Patrona dětí, který finančně pomáhá dětem a rodinám v tísni. Na cílovou částku se zde libovolným příspěvkem skládá více jednotlivců v rámci online sbírky. Pomoc tedy může úplně každý a záleží jen na každém člověku, jakou částkou přispěje. Rodině poputuje sto procent z této částky.

Více informací, včetně toho, jak pomoci, naleznete ZDE!

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám