Hlavní obsah

CD českých muzikantů pomáhají nemocnému Jakubovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakub se narodil spolu se svým bratrem předčasně ve 25. týdnu těhotenství s porodní váhou 780 gramů. Po převozu do porodnice v Podolí bojoval o svůj život, stejně jako jeho bratr, který ale nakonec prohrál. Malý Jakub bojoval dál, i když s obrovskými zdravotními problémy a značným postižením. Náklady na jeho péči jsou bohužel vysoké, a tak rodiče hledají nejrůznější cesty, jak peníze získat. Kromě sběru víček zorganizovali i internetovou aukci CD s podpisy českých zpěváků a skupin.

Foto: archív rodiny Navarových

Po intenzivní rehabilitaci udělá malý Jakub Navara vždy obrovské pokroky.

Článek

Malý Jakub tedy od narození trpí dětskou mozkovou obrnou, epilepsií a mentální retardací. Díky neúnavné péči a obrovské lásce rodičů ale neustále činí pokroky.

„Je to náš syn, náš velký bojovník a my ho milujeme se vším všudy. Jeho krásný úsměv, radost z maličkostí je to, co nás všechny žene dál. Aby mohl dělat další nové pokroky, je potřeba neustálá každodenní rehabilitace, o kterou se doma snažíme,“ vypráví jeho matka.

Intenzivní rehabilitace ve slovenských Piešťanech 

Ze všeho nejvíc ale Jakubovi dělají dobře intenzivní rehabilitace v rehabilitačním centru ve slovenských Piešťanech, které jsou ale velmi drahé – jeden pobyt vychází na 3000 eur (83 000 Kč), přičemž by jej měl absolvovat alespoň dvakrát v roce.

Aby mohl Jakub vyrazit na další pobyt, oslovili rodiče české hudebníky, kteří s radostí pomohli v podobě svých CD s autogramy. Ta poskytli do aukce, která právě běží.

Vydražit můžete CD i DVD umělců, jako jsou Xindl X, Marek Ztracený, Věra Špinarová, Bára Basiková, Chinasky a další. Aukci naleznete na speciální facebookové stránce – www.facebook.com/aukceprokubicka.

Více informací o malém Jakubovi a dalších možnostech pomoci naleznete na jakubnavara.webnode.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám