Hlavní obsah

Pravidelný spánek může zvýšit šance na početí

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy s početím trápí mnoho párů. Pomoci se jim snaží lékaři i vědci. Mnohdy přijdou na řadu také tzv. babské rady. Do jaké kategorie patří výzkum jihokorejských vědců, kteří zjistili, že pravidelný spánkový režim může výrazně zvýšit šance na početí, je otázkou.

Foto: Profimedia.cz

Dodržování spánkového režimu prý dopomůže početí.

Článek

„Pravidelný režim – odchod do postele ve stejný čas a probouzení ve stejnou dobu dne – může výrazně zvýšit míru úspěšnosti při početí,“ tvrdí podle agentury Famous jihokorejští vědci. Podle nich je ideální délkou spánku sedm až osm hodin. Ženy, které pravidelně dodržují tento spánkový režim, mají šance na početí o pětadvacet procent vyšší než ty, které mají devět a více či méně než sedm hodin spánku. Důležitou roli prý také hraje usínání a vstávání ve stejnou hodinu večer a ráno.

Babské rady od bylinek po cvičení

Z přírody čerpají poznatky některé tzv. babské rady, které mají napomoci otěhotnění. Jistě není od věci vyzkoušet bylinky. Když nepomohou, určitě neublíží. Uvařit si čaj z meduňky, heřmánku, šalvěje či maliníku na škodu určitě není.

Foto: Profimedia.cz

Babské rady, které mají dopomoci otěhotnění, zmiňují také různé polohy při milování. Žena by při nich měla mít například bedra podložená polštářem či malým napůl nafouklým míčkem. Nebo by po styku měla ležet na zádech a zvednout nohy (dokonce až půl hodiny - to asi skoro nikdo nevydrží). Nakonec tato scéna je známá z filmu režiséra Jana Hřebejka Medvídek, kde se snaží otěhotnět hrdinka v podání Anny Geislerové. Marně.

Reklama

Související témata:

Související články

Neplodnost je vždy problém páru

Pokud mají partneři problém s početím dítěte, chyba může být na obou stranách. Sterilita totiž není jen problémem jednotlivce, ale vždy páru. Podle statistik...

Antikoncepci užívá přes 1,28 miliónu Češek

Hormonální nebo nitroděložní antikoncepci užívá přes 1,28 miliónu českých žen ve věku 15 až 49 let. Jedná se o více než polovinu žen v plodném věku. Podle...

Výběr článků

Načítám