Hlavní obsah

Šance na početí identických trojčat je 200 miliónů ku jedné

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravděpodobnost, že se někomu narodí identická trojčata (jedno vajíčko se rozdělí na tři), je bez umělého oplodnění naprosto minimální. Podle odborníků se tak stává u každého 200milióntého těhotenství.

Foto: Profimedia.cz

Rodina Gilbertova

Článek

Když se Karen Gilbertová dozvěděla, že čeká velmi vzácná identická trojčata, byla nesmírně šťastná. Ale lékaři ji hned od počátku zrazovali. Z obavy o její život a také zdraví všech dětí jí hned dvakrát doporučovali těhotenství přerušit.

A když rodiče nesouhlasili, tak jim v pozdní fázi těhotenství bylo naopak řečeno, že by mohli zvolit pouze jedno nebo dvě z dětí, které by nechali na živu, což by zvýšilo šance úspěšného porodu. Ale ani tentokrát paní Gilbertová a její manžel Ian rady lékařů neuposlechli a dál bojovali za své malé holčičky.

Foto: Profimedia.cz

Holčičky se mají čile k světu.

Nakonec se páru císařským řezem narodily o dva měsíce dříve tři zdravé holčičky - Ffion, Madison a Paige.

"Bylo to šílené. Vzali jsme se a při návratu ze svatební cesty, jsme zjistili, že jsem těhotná. Celé tři měsíce jsme poslouchali samá negativa, ale nakonec máme doma tři zdravé holčičky, které dělají každým dnem obrovské pokroky," svěřila se Daily Mailu matka holčiček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám