Hlavní obsah

Děti z dětských domovů si na kapesné vydělávají kreslením obrázků

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také děti z dětských domovů se mohou naučit hospodařit s vlastními penězi, což pro děti z takzvaně normálních rodin bývá snadnější. Vychovatelé a učitelé proto spolupracují s projektem Vlak štěstí a naděje tím, že podporují své svěřence k výrobě výtvarných prací, jež se dále draží. Zájemci o obrázky tak přispívají na jejich kapesné.

Článek

Vychovatelé z dětských domovů na projektu Vlak štěstí a naděje nejvíce oceňujíce právě možnost získání finančních prostředků pro děti prostřednictvím jejich vlastních prací.

 „Naše děti si již během posledních let zvykly, že si mohou svými obrázky prostřednictvím  potenciálních kupců vydělat penízky na přilepšenou a i nám se tento výchovný princip velmi zamlouvá. Jsme rádi, že děti musí vyvinout nějakou aktivitu pro získání jakýchkoliv výhod a koncepce projektu nám tudíž velmi vyhovuje,“ uvádí  Pavel Šoltys, ředitel dětského domova Bojkovice.

Princip pomoci je jednoduchý, stačí se  zaregistrovat na stránkách projektu Vlak štěstí a naděje, vybrat si obrázek, který zájemci padne do oka a začít dražit. Vyvolávací cena všech obrázků je tři sta korun, přihazovat se dá po padesátikoruně, každý obrázek je v dražbě přesně sedm dní od prvního příhozu.

Každý prodaný obrázek udělá našim dětem radost. Nejde o peníze, ale o to, že jsou hrdé na to, že si někdo vybral a koupil právě ten jejich výtvor,
Jana Krchňavá z dětského domova v Telči

Internetová dražba obrázků dětí z dětských domovů trvá již měsíc a je možné se do ní zapojit do konce června. Obrázků je dost, děti zaslaly více než tisícovku obrázků. Výhodou projektu je dokonalá jistota vydražitelů, že se jejich peníze dostanou v plné výši k dětem, jejichž obrázek v dražbě zakoupili. Veškeré peníze totiž sami posílají přímo na účty dětských domovů. Za předchozí čtyři ročníky se takto podařilo pro děti získat přes 715 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám