Hlavní obsah

Svůdné korzety jsou doménou sexy žen. Riwaa Nerona šije stahovací prádlo i pro muže

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vždycky vyčnívala z řady. Byla jiná. Když si Riwaa Nerona vlastním jménem Radka Hajdok Váchová přiznala, že nikdy nebude štíhlá jako dívky z časopisů, rozhodla se své křivky zvýraznit korzetem. S úzkým pasem sklidila úspěch nejen mezi ženami, ale hlavně také na poli mužském.

Svůdné korzety jsou doménou sexy žen. Riwaa Nerona šije stahovací prádlo i pro mužeVideo: Novinky

 
Článek

Česká korzetiérka a návrhářka tak smazává genderové rozdíly. „Sebevyjádření by nemělo mít limity, co se týká pohlaví. Genderové role by se měly dle mého názoru, smazávat. Je mi jedno, jestli šiju pro ženu nebo muže,“ svěřila Novinkám Riwaa, která důmyslnost a propracovanost korzetů vyšperkovala během nošení.

Pro mnohé může být překvapením, že o pánské korzety je opravdu velký zájem. „Líbí se jim to. Kromě korzetů pro ně šiju i podvazkové pásy. Co klient, to zajímavost. Korzet se dá nosit jako náhražka smokingového pásu, nebo i jako spodní prádlo nebo na různé akce,“ vysvětlila Nerona, která korzet ušila i pro svého manžela. Ten si prý nošení tohoto „doplňku“ velmi oblíbil.

Historie

Historie korzetů je prastará jako lidstvo samo. Úplně první korzet s háky a šněrováním vzadu vynalezla Jean Julien Rosselin zhruba v polovině 19. století. Rychle se začaly vyrábět sériově, ale byly nebezpečné kvůli laciné a nekvalitní oceli, která způsobovala nositelkám zranění. Na konci století se také začaly ke korzetům upevňovat podvazky, pro komfortní nošení punčoch.

Foto: Lucie Kout/archiv Riwaa Nerona, Novinky

Źeny po útlém pase šílí od nepaměti.

Vosí pas

Po štíhlém pasu touží i dnes většina dam. Korzet je jeho zárukou. Rekordmani jsou například Ethel Grangerová, která je se svým 34centimetrovým obvodem právem považována za ženu s nejužším pasem na světě. Krásu vosího pasu si oblíbil také Mr. Pearl, korzetiér a návrhář, jenž se může pochlubit pasem o velikosti 41 cm.

Reklama

Výběr článků

Načítám