Hlavní obsah

Rychlé protažení při sedavém zaměstnání

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte sedavé zaměstnání, které pomalu, ale jistě devastuje vaše tělo? Zjistěte, jak se v kanceláři jednoduše protáhnout a zbavit se tak bolestí a stresu.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz (1x)

Rychlé protažení při sedavém zaměstnání

Článek

Sedavý způsob života ničí naše tělo každou minutou. Sedíme doma, sedíme v dopravních prostředcích a sedíme i v práci, ve které trávíme až příliš mnoho času. K tomu všemu se přidá ještě všudypřítomný stres a výsledkem jsou bolavé a zkrácené svaly, které nutně potřebují protáhnout.

Protažení při sedavém zaměstnáníVideo: Supertělo.cz

Kvůli neustálému sezení se postupně začínají zkracovat důležité svaly, což následně vede k narušování správného držení těla a tím pádem také k nepříjemným bolestem. Pokud trávíte mnoho času sezením v kanceláři u počítače, těmi nejpostiženějšími partiemi jsou bezpochyby svaly krku, paží, zad, hýždí a také kyčelní flexory.

Všechny zmiňované svaly je tedy potřeba pravidelně protahovat, čímž jim vrátíme jejich přirozenou funkční délku, tělo se opět narovná a nepříjemné bolesti rychle ustanou. Protažením svalů, především těch krčních, se navíc tělo příjemně uvolní a zbaví se tak stresu.

V přiloženém videu naleznete několik základních a velice jednoduchých cviků, pro rychlé, ale efektivní protažení všech zmiňovaných svalových skupin. Celé protažení můžete navíc využít přímo v zaměstnání a rychle si tak ulevit. Stačí pár minut a výsledky se okamžitě dostaví.

Každý cvik je dobré zopakovat vícekrát a v dané pozici vždy vydržet alespoň 20 vteřin. Vždy byste měli cítit příjemný tah, nikoli však bolest. Je také vhodné s každým výdechem trochu zatlačit a protáhnout tak sval ještě o trochu více. Cviky provádějte pomalu, kontrolovaně a soustřeďte se na hluboké brániční dýchání.

Snažíte se hubnout, ale nemůžete se zbavit neústupného tuku? Jak na to se dozvíte na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám