Hlavní obsah

Rozlučte se s beztvarými stehny jednou provždy

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Raději nosíte neustále boty s podpatky, aby vaše nohy vypadaly delší, ale především, aby byly hezky tvarované? Toto znamená jediné – svaly na vašich nohou potřebují zpevnit.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Rozlučte se s beztvarými stehny jednou provždy.

Článek

Jedině díky jejich posílení budete mít krásně rovné a tvarované nohy jako modelka, a to i v teniskách. Jak na to?

Máme pro vás pár cviků, díky kterým můžete kladně ovlivnit tvary vašich nohou. Pokud je budete provádět poctivě a budete dělat alespoň tolik opakování, abyste cítily pálení svalů, můžete se již brzy těšit z krásných nohou.

1. Výpady s výskokem

Tímto cvikem zapojíte opravdu všechny svaly na nohou. Stoupněte si s nohama u sebe a udělejte dlouhý krok vpřed tak, že půjdete dolů, až bude koleno zadní nohy téměř u země. Poté proveďte s výdechem dynamický výskok nahoru a s nádechem se vraťte opět co nejvíce dolů. Pohyb dolů brzděte.

Pak se vraťte zpět do stoje spatného. Koleno přední nohy by nemělo jít před špičku, záda držte rovná a břicho zpevněné. Proveďte tímto způsobem 15 opakování a nohy vystřídejte.

2. Dřep s unožením

Tento cvik je dobrý na posílení přední i zadní části stehen a díky unožení také vnější části. Stoupněte si s nohama více než na šířku boků a s nádechem jděte dolů do dřepu, zadek tlačte dozadu. Ideálně se pokuste jít zadkem níže než do úrovně kolen.

S výdechem jděte zpět nahoru a k tomu ještě proveďte silou unožení do strany. Noha, která provádí unožení, by měla být rovná. Nohy střídejte. Udělejte alespoň 15 opakování (1 opakování = dřep, unožení jednou nohou a dřep, unožení druhou nohou).

3. Výpony na jedné noze

Při tomto cviku posílíte lýtkové svaly. Stoupněte si na schod jednou nohou na špičku, pata už bude mimo schod. Druhou nohu si opřete o kotník stojné nohy. Poté s nádechem proveďte protažení nohy co nejvíce dolů, pata jde pod úroveň schodu. S výdechem udělejte výpon co nejvíce nahoru, aby došlo k co největšímu protažení lýtka.

Po odcvičení 20 opakování nohy vyměňte. Můžete střídat pozici, kdy budete mít stočenou špičku směrem dovnitř a kdy ji budete mít směrem ven.

Celý trénink odcvičte formou kruhového tréninku, kdy budete cvičit jeden cvik za druhým a po posledním z nich si uděláte 45 vteřin pauzu. Tímto systémem odcvičte čtyři okruhy.

Chcete správně cvičit a zdravě jíst, jenže nevíte jak? Ty největší omyly i odpovědi najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám