Hlavní obsah

Pevné kulaté pozadí je nyní v kurzu

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšlíte, co mají všichni s tím, že zadek musí být pěkně kulatý? Vymysleli si to muži, aby donutili ženy cvičit. Ale také je to díky módě obtažených kalhot a legín.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Pevné kulaté pozadí je nyní v kurzu.

Článek

Tudíž se vyplatí dodat hýždím ten správný tvar, protože teď už je důležité, abyste měla krásné pozadí nejen v létě do plavek, nýbrž celoročně.

Díky pravidelnému provádění těchto cviků se váš zadeček již během pár týdnů začne zvedat a bude pomalu získávat ten správný kulatý tvar.

1. Hluboký dřep

Tímto cvikem zapojíte celé nohy a hýždě. Stoupněte si s nohama více než na šířku boků a špičkami vytočenými mírně ven. Poté jděte s nádechem do dřepu a snažte se tlačit zadek co nejvíce dozadu a jít co nejníže.

Důležité je, abyste měla celou dobu zpevněné břicho a kolena, záda mějte rovná. S výdechem se vytlačujte zpět nahoru, kde stáhněte hýždě, tím docílíte ještě většího efektu. Udělejte alespoň 20 opakování.

2. Předklony na jedné noze

Toto je cvik, kterým posílíte a zároveň protáhnete zadní stranu stehen a zpevníte hýždě. Stůjte rovně s nohama u sebe. S nádechem odlehčete jednu nohu a proveďte předklon, druhá noha, záda a hlava by měly být v jedné rovině.

Zejména je důležité, abyste záda a stojnou nohu udržela po celou dobu pohybu rovné. S výdechem se pomalu vraťte zpět do výchozí pozice. Udělejte 15 opakování na jednu nohu, poté nohy vyměňte.

3. Zakopávání na čtyřech s gumou

Tento cvik vypadá jednoduše, s použitím posilovací gumy má ten nejlepší účinek na vaše hýždě. Začněte v pozici na čtyřech s rovnými zády, na nohy si navlékněte posilovací gumu.

S výdechem zvedejte pokrčenou nohu co nejvíce nahoru, avšak neměli byste se prohnout v bedrech. Po celou dobu by měl zabírat pouze hýžďový sval. S nádechem vraťte nohu kontrolovaným pohybem zpět dolů. Proveďte 15 opakování a nohy vystřídejte.

Uvedený trénink si zacvičte formou kruhového tréninku, kdy odtrénujete všechny cviky jeden za druhým, a až poté následuje pauza v délce 45 vteřin. Celé kolo takto zopakujte dohromady čtyřikrát.

Věděli jste, že ovesná kaše je tou nejhorší snídaní? Zjistěte proč na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám