Hlavní obsah

Tři jednoduché techniky pro vyhlazení pomerančové kůže

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Nemůžete se na sebe podívat do zrcadla, než si oblečete kalhoty? Potom vás zřejmě trápí ty nevzhledné dolíčky, které na vašich nohou postihují stále větší území.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Tři jednoduché techniky pro vyhlazení pomerančové kůže

Článek

S tímto nevítaným návštěvníkem zatočíte zdravou stravou a pravidelným cvičením. Že nemáte na návštěvy posilovny čas? Nevadí. Následující cviky se dají provádět i doma. A jsou natolik intenzivní, že stačí tři a brzy budete mít nohy podle svých představ.

1. Výstupy na schod z podřepu

Tento cvik je zacílen primárně na přední stranu stehen, ale krásně při něm zapojíte i zadní stranu a zadeček. Začněte s jednou nohou na schodu nebo nějakém stupínku, druhá noha je na zemi na špičce, koleno co nejvíce u země – tím cvik nabere na efektivitě.

Poté s výdechem proveďte výstup nahoru, avšak měla byste co nejvíce zapojit nohu, která je nahoře, ne se odrážet od té, která je na zemi. S nádechem se vracejte zpět do výchozí pozice. Proveďte minimálně 10 – 15 opakování na každou nohu.

2. Dřep s výskokem

Dřep je jedním z nejlepších cviků na zpevnění nohou. Při výskoku se navíc zapojí lýtka a svalstvo procvičíte intenzivněji.

Stůjte rovně s nohama na šířku boků. S nádechem jděte dolů do dřepu s tím, že zadek tlačíte dozadu. Poté s výdechem proveďte dynamický výskok. Udělejte alespoň 20 opakování.

3. Podřep ve výpadu

Při tomto cviku opět výborně zapojíte přední, ale i zadní stranu stehen. Stoupněte si tak, že jedna noha bude vepředu, druhá vzadu na špičce.

S nádechem jděte co nejníže. S výdechem se vytlačujte zpět nahoru. Snažte se váhu přenést více na přední nohu. Proveďte 15 opakování, poté nohy vyměňte a pokračujte opět 15x.

Celý trénink odcvičte kruhově, to znamená, že budete cviky provádět jeden za druhým, poté následuje pauza v délce 45 vteřin. Celé kolo zopakujte dohromady 3 – 4x, dle vaší aktuální kondice.

Zbavte se madel lásky jednou pro vždy. Návod najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám