Hlavní obsah

Zemřel Američan ohrožený trestem smrti, kterého dopadli na útěku z thajské věznice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Devětatřicetiletý Američan Bart Allen Helmus, jemuž se podařilo 4. listopadu utéci z vazební cely u soudu ve městě Pattaya, ve čtvrtek zemřel. Podlehl zranění ze 6. listopadu, kdy ho policisté dopadli. Při zatýkání se střelil do hlavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojený Američan se spoluvězněm za pomoci své přítelkyně uprchl z thajského vězeníVideo: AP

 
Článek

„Zemřel ve čtvrtek kolem šesté večer,“ řekl lékař Phuwadol Kittiwattanasan. Zdůraznil, že pacient byl přísně střežen: „Od chvíle, kdy byl americký pacient přijat, střežila jeho pokoj policie a směny se střídaly po osmi hodinách.“

Lékař neuvedl příčinu úmrtí a nezmínil ani to, zda muži nebylo vypnuto zařízení, které ho udržovalo při životě.

Helmus byl zatčen v červenci i se svou 31letou thajskou přítelkyní Sirinaphou Wisetritovou po razii v jejich bytě, kde bylo nalezeno kilo metamfetaminu, pistole s 200 náboji, váhy, igelitové sáčky a peníze.

Američan s přítelkyní, kterým hrozí trest smrti, se probili z thajské věznice. Neprchali dlouho

Svět

Helmus byl podezřelý, že objednával drogy přes dark web a pak je prodával zájemcům v oblasti thajského hříšného města. Hrozil mu trest smrti.

Proto se pokusil s přítelkyní a ještě s jedním stíhaným utéci z vazby u soudu, což se jim podařilo. Komplic bodl policistu a střílel. Zločinci pak odjeli připraveným autem.

Helmus byl dopaden o dva dny později v provincii Sa Kaeo u hranic s Kambodžou, kam asi chtěl prchnout. Při zatýkání se střelil do hlavy a zranil i svou přítelkyni. Policie si původně myslela, že je mrtvý, ale po převozu do nemocnice se ukázalo, že byl jen v kómatu.

Reklama

Výběr článků

Načítám