Hlavní obsah

Američan s přítelkyní, kterým hrozí trest smrti, se probili z thajské věznice. Neprchali dlouho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pattaya
Aktualizováno

Z vazební cely u thajského soudu ve městě Pattaya v pondělí uprchli po přestřelce tři lidé, uvedla agentura AP. Utekl 39letý Američan Bart Allen Helmus se svou thajskou přítelkyní Širinaphou Wisetritovou (31), kterým hrozí trest smrti. V červenci byli zatčeni za pašování drog. Společně s dvojicí utekl ještě 41letý Thajec Noi Ton Nintet. Policie je ve středu dopadla 35 kilometrů od hranic s Kambodžou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojený Američan se spoluvězněm za pomoci své přítelkyně uprchl z thajského vězeníVideo: AP

 
Článek

„Vězni uprchli s okovy na nohou,“ uvedla v pondělí místní policie.

Krátce před 15:30 (9:30 SEČ) se ozvala střelba, na dozorce střílel Thajec. Z cel pak utekl Američan s přítelkyní.

V Barmě a Thajsku spálili drogy za 19 miliard korun

Svět

Při potyčce byl zraněn nožem kapitán Thanameth Potiphan. Trojice poté uprchla z věznice, před kterou na ně čekal bronzový pick-up značky Isuzu.

Zraněný dozorce byl převezen do nemocnice v kritickém stavu. Jak se trojice dostala ke střelné zbrani a noži, není známo, uvedla AP.

Fotografování u thajského letiště? Pozor na trest smrti

Svět

Američana s jeho přítelkyní dopadli policisté ve středu 35 kilometrů od hranic s Kambodžou v provincii Sa Kaeo. Helmus a Wisetritová měli střelná poranění. Policii se podařilo uprchlíky obklíčit. Dvojice se prý pokusila navzájem zastřelit. Třetí vězeň byl dopaden na nedalekém poli pouze ve spodním prádle.

Reklama

Výběr článků

Načítám