Hlavní obsah

Zbídačený čínský region postihly další otřesy

Novinky, CNN, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING
Aktualizováno

Silné otřesy o síle 5,5 stupně Richterovy škály postihl v pátek jihozápadní Čínu. Čtyři dny po ničivém zemětřesení, které si vyžádalo tisíce obětí, způsobily nové sesuvy půdy a závaly. Informovala o tom čínská státní média. Od pondělí bylo zaznamenáno 4400 otřesů.

Foto: Claro Cortes IV, Reuters

Pondělní zeměstřesení zabilo tisíce lidí.

Článek

Otřesy půdy ještě víc zablokovaly už tak nepřístupné cesty, posrážely dosud funkční elektrické vedení a telefonní dráty a zavalil další vozidla.

Vlna, která následuje po několika pondělních otřesech, z nichž nejsilnější mělo sílu téměř devět stupňů Richtera, udeřila na zničenou provincii S’čchuan v pátek krátce poté, co do oblasti přicestoval prezident Chu Ťin-tchao.

:. Postiženou oblast navštívil i čínský prezident.foto: Reuters/Xinhua/Ju Peng

Zatímco horečnatá hledání po přeživších pokračují pátým dnem, navýšila vláda oficiální počet mrtvých na 22 069. Nejméně 14 000 lidí zůstává pohřbeno po troskami, 159 000 lidí je zraněných a 4,8 miliónu zůstalo bez domova. Vláda upozornila, že obětí může být na 50 000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám