Hlavní obsah

Za mimomanželský sex ponižující trest. Zbičovaná žena v Indonésii zkolabovala

– Banda Aceh

V Indonésii ve městě Banda Aceh ve čtvrtek zbili tři páry, které měly sex mimo manželství, čímž porušily právo šaría. Všichni dostali přes dvacet ran ratanovou rákoskou, což jim způsobilo nejen jelita, ale i krvavé rány. Někteří se po trestu nemohli postavit na nohy a jedna žena se po 22 ranách zhroutila, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indonésanka dostala za mimomanželský sex 22 ran rákoskou, její partner o dvě vícVideo: Reuters

 
Článek

Trest byl vykonán v provincii Aceh na severu Sumatry, kde se jako v jediné v zemi uplatňuje právo šaría. Přestože je tento trest mezinárodně odsuzován, uplatňuje se hojně nejen za mimomanželský, předmanželský nebo homosexuální styk, ale také za pití alkoholu nebo hazard.

I když na záběrech publikovaných agenturou Reuters nevypadá exekuce úplně tvrdě, jedna z žen sebou při trestu škubala v bolestech a po 22 ranách upadla. Její partner dostal 24 ran. Jeden z mužů utrpěl takové rány, že se ho zdravotníci pokusili odnést na nosítkách. To odmítl, a tak ho snesli policisté. Všichni potrestaní musejí také strávit několik měsíců ve vězení.

Starosta města Amimulla Usman veřejné bičování párů, které nebyly obyvateli města, hájil s tím, že „má dvojice dovést k lítosti“ a odstrašit další od překračování zákona. Jak uvedl australský server newscom.au, byl trest vykonán v parku v centru města vedle radnice. Podle starosty to nebylo kvůli tomu, aby se diváci mohli potrestaným vysmívat, ale to byla „lekce pro všechny“.

Trestu, který vykonal muž v kukle, nepřihlížely velké davy, ale jen desítky lidí včetně malajských studentů.

„Jsem nervózní, protože je to poprvé, co uvidím něco takového, řekl jeden z nich Muhammad Rushdy. „Může to posloužit jako důležitá lekce pro nás z cizích zemí, abychom byli v souladu s místními pravidly,“ zauvažoval.

Starosta dodal, že se lidé nemusejí bát provincii navštívit. „Dál říkáme návštěvníkům, aby se nebáli navštívit Banda Aceh. Když neporušíte zákon, nebudete zbičováni,“ uvedl.

Dodal, že děti měly vstup zakázán, protože by to mohlo ohrozit jejich psychologický vývoj.

Reklama

Výběr článků

Načítám