Hlavní obsah

U Japonska se během tajfunu ztratila nákladní loď. Našli jediného člověka

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajfun Maysak, který se blíží ke Korejskému poloostrovu, už má na svém kontě oběti. Ve středu se v něm v Jihočínském moři ztratila nákladní loď se 43 členy posádky a šesti tisíci kusů dobytka, který převážela. Japonské pobřežní stráži, která se plavidlu vydala na pomoc, se podařilo zachránit jedinou osobu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun MaysakVideo: Reuters

 
Článek

Loď Gulf Livestock 1 se ve středu ocitla v cestě tajfunu Maysak poblíž japonského ostrova Amami Óšima v Jihočínském moři, odkud vyslala nouzový signál.

Japonská pobřežní stráž po příjezdu k místu, odkud zaznamenala signál, našla ve vodě v záchranné vestě jediného člena posádky. Podle serveru BBC zachráněný muž uvedl, že jeho lodi vypověděl službu motor a plavidlo následně smetly z hladiny vlny.

Na Koreu se žene silný tajfun Maysak

Svět

Loď Gulf Livestock 1 měla namířeno z Nového Zélandu do Číny. Její cesta začala 14. srpna a měla trvat 17 dnů. Ve středu se ale ocitla v cestě tajfunu Maysak v Jihočínském moři poblíž ostrova Amami Óšima, odkud vyslala nouzový signál.

Většina členů posádky byli Filipínci, mezi ně patří i jediný nalezený. Dva lidé pocházeli z Nového Zélandu a dva z Austrálie. Nákladní loď Gulf Livestock 1 byla vyrobena v roce 2002 a měří 139 metrů na délku.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Satelitní snímky tajfunu Maysak

Pátrání po ztracené lodi komplikuje silný vítr a přívalové deště, které tajfun doprovázejí.

Foto: Japan Coast Guard, Reuters

Pobřežní stráž zachraňuje filipínského člena posádky ztracené lodi.

Maysak už ve čtvrtek ráno zasáhl jihokorejské přístavní město Pusan. Ohlášen už byl nejméně jeden mrtvý člověk, 2200 lidí bylo evakuováno a přibližně 12 tisíc domovů zůstalo bez elektřiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám