Hlavní obsah

V JAR byl zavražděn další muž z Krejčířova okolí

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už šestá vražda v okolí uprchlého Radovana Krejčíře byla spáchána v Jihoafrické republice, napsala ve čtvrtek tamní média. Policie v úterý našla ohořelé tělo Iana Jordaana, bývalého právníka majitele sítě striptýzových klubů Lollyho Jacksona, který byl sám zastřelen loni v květnu.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Jacksona, který v jednu dobu úzce spolupracoval právě s Krejčířem, podle policie zastřelil Kypřan George Louka, jemuž se podařilo uprchnout do zahraničí. Vrah se znal jak se svou obětí, tak s Krejčířem.

Jordaan (55) jel v úterý odpoledne na schůzku s klientem a pak se měl vrátit do své kanceláře ve městě Norwood, kde na něj čekala snoubenka. Právník se ale nevrátil a vystrašená žena kontaktovala policii, která týž večer našla asi 80 kilometrů od města ohořelé lidské tělo. Zda se skutečně jedná o pohřešovaného právníka, potvrdí s naprostou jistotou až testy DNA.

Demi Jacksonová, vdova po zastřeleném striptýzovém magnátovi, ale nepochybuje, že ostatky patří právě jemu, napsal tamní internetový server, podle nějž byl Jordaan donucen převést 1,8 miliónu jihoafrických randů (čtyři milióny korun) z Jacksonovy pozůstalosti na účet únosců a až pak byl zavražděn.

Právník byl blízkým přítelem rodiny a po Jacksonově násilné smrti se stal vykonavatelem jeho závěti. Dočasně také spravoval jeho pozůstalost, o čemž podle zdrojů vědělo jen několik málo lidí.

Jihoafrická média jméno českého uprchlíka skloňují i v souvislosti s dalšími pěti vraždami. Asi největší pozornost vzbudila březnová poprava majitele bezpečnostní agentury a údajného šéfa podsvětí Cyrila Beeky, jehož jméno bylo poté objeveno na údajném „seznamu smrti“, který policisté našli v Krejčířově domě. Obviněn ale v této kauze nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám