Hlavní obsah

V Japonsku popravili tři odsouzené k trestu smrti

– Tokio

V Japonsku popravili v úterý tři odsouzené k trestu smrti. Podle agentury Kjódó to byli několikanásobní vrahové. Naposledy Japonsko uskutečnilo popravu na konci prosince roku 2019. V asijské zemi čeká na vykonání nejvyššího trestu přes 100 lidí. Mezi rozsudkem a vykonáním trestu ale obvykle uplyne mnoho let, uvedla agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Japonsko naposledy popravilo na konci prosince roku 2019 čtyřicetiletého Číňana, který byl odsouzen k trestu smrti za vraždu čtyřčlenné rodiny v roce 2003. V roce 2019 japonská justice vykonala tři popravy, o rok dříve jich bylo 15. Tehdy bylo popraveno 13 bývalých členů sekty Óm šinrikjó, která v březnu 1995 provedla plynový útok v tokijském metru.

Nyní justice nechala popravit pětašedesátiletého muže, který v roce 2004 zabil sedm svých příbuzných. Další dva muži dostali trest smrti za vraždu dvou zaměstnanců herny v prefektuře Gunma v roce 2003.

Trest smrti je v japonské společnosti stále rozsáhle podporován. Kritizují ho naopak organizace na ochranu lidských práv. Japonsko a Spojené státy jsou jedinými dvěma zeměmi skupiny G7, kde mohou být lidé odsouzeni k smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám