Hlavní obsah

V Číně rozšířili testy o výtěry z konečníku

Alex Švamberk, Novinky, Alex Švamberk
Peking

V Číně začali nově ke zjišťování nákazy koronavirem používat odběry z konečníku, uvedla v neděli státní televize CCTV. Aplikují je u lidí, kde panuje vysoké riziko nákazy, jako jsou uzavřené čtvrtě v Pekingu. Umožní lépe zjistit nákazu.

Foto: Reuters

Obyvatelé Pekingu čekají na PCR testy

Článek

Použití výtěru z rekta při testech podle vysoce postaveného lékaře Li Tchung-cenga z pekingské nemocnice Juan „může zvýšit množství odhalených mezi nakaženými lidmi“, protože virus přežívá déle ve střevech a konečníku než v dýchacím traktu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Část Pekingu je v karanténě kvůli britské mutaci koronaviruVideo: Reuters

CCTV podotkla, že výtěry z konečníku se nebudou používat tak často, protože tato metoda „není tak pohodlná“ jako jiné. Používá se zejména u skupin ohrožených nákazou v oblastech, kde se koronavirus objevil, aby se odhalilo co nejvíce nakažených.

Kvůli dvěma případům britské mutace je uzavřená celá pekingská čtvrť

Koronavirus

V Číně se v posledních týdnech objevilo několik ohnisek nákazy ve městech na severu země, zejména v provinciích Che-pej a Ti-lin, ale také v Pekingu. Nakažené oblasti byly izolovány a uzávěry se dotkly několika desítek milionů obyvatel Číny. V Pekingu se omezení zesilují, od čtvrtka nebudou smět lidé v ohrožených oblastech vycházet.

Reklama

Výběr článků

Načítám