Hlavní obsah

U katolického kostela v Indonésii se odpálil sebevrah, několik zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

V indonéském městě Makasar došlo v neděli k explozi u katolického kostela, která podle policie mohla být dílem sebevražedného atentátníka. Policejní mluvčí řekl agentuře Reuters, že v době výbuchu v kostele byli věřící, svědek hovořil o deseti zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před kostelem v Indonésii se odpálil atentátníkVideo: AP

 
Článek

Podle policejního mluvčího byly na místě exploze vidět kusy lidského těla. Naznačil, že mohly patřit útočníkovi. Místní duchovní Wilhelmus Tulak zase uvedl, že celkem deset lidí utrpělo zranění, někteří z nich těžká.

V Bagdádu po útocích sebevražedných atentátníků zemřelo nejméně 28 lidí

Blízký a Střední východ

Policejní šéf provincie Jižní Sulawesi v televizním rozhovoru vyjádřil podezření, že kostel se stal terčem sebevražedného bombového útoku. O žádné konkrétní skupině v této souvislosti nehovořil a k incidentu se ihned nikdo nepřihlásil.

Reuters připomíná, že v roce 2018 zasáhly indonéské město Surabaya sebevražedné útoky na kostely a policejní stanoviště, které si vyžádaly přes 30 mrtvých. Tehdy úřady násilí připsaly buňce inspirované teroristickou sítí Islámský stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám