Hlavní obsah

Třináct lidí zemřelo při útoku v Pákistánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMABÁD

Třináct lidí zabil ozbrojený gang, který v Pákistánu vnikl do domu vysokého vládního úředníka. Při útoku ručními zbraněmi, raketami a granáty zahynulo několik jeho příbuzných, uvedla ve čtvrtek ráno BBC. Úředník vyvázl. Policie nechtěla sdělit, kdo mohl útok na severozápadě země provést.

Článek

Do domu úředníka Amiraddína vnikl ozbrojený gang. Obyvatel se ptal, kde by ho našel. Když se gangu nepodařilo úředníka najít, zahájil palbu do obyvatel domu. Třináct jich zabil. Identita útočníků není známa. "Je předčasné jmenoval elementy, které stály za útokem," uvedl policista Mumtaz Zarín.

Místo u průsmyku Khyber je vstupní branou do Jižního Vazíristánu při hranicích s Afghánistánem, který ovládají místní kmeny a kde mají silné pozice Tálibán a al-Kajdá. Loni v oblasti Tálibán podnikl několik akcí a zcela tam ochromil státní správu. Policie nakonec opustila své pozice a doporučila institucím, aby se chránily samy.

Podle reportéra BBC v oblasti začíná opět panovat anarchie, což pomáhá militantům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám