Hlavní obsah

Tragédie. Krveprolití. Střelba v amoku. Útok v Ostravě rezonuje i v zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprávy o úterním krvavém masakru v ostravské fakultní nemocnici se dostaly prakticky do všech světových médií. Především evropské servery obsáhle informovaly o střelbě v čekárně traumatologické ambulance, kde 42letý muž zavraždil šest lidí. Články s titulky Velká tragédie v Ostravě, Krveprolití v nemocnici, Střelba v amoku obsadily místa mezi prvními zprávami.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Policisté včetně speciálních jednotek zasahovali ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Článek

Televize Al Džazíra v souvislosti se zprávami o útoku v Ostravě zmiňuje také střelbu v únoru roku 2015 v Uherském Brodě, při níž místní muž zastřelil v restauraci osm lidí a pak sám sebe.

Zpravodajský server BBC v podrobném článku popisuje celou událost a současně připomíná, že útoky střelnými zbraněmi jsou ve střední Evropě poměrně vzácné, ačkoliv držení zbraní je v Evropě relativně vysoké kvůli popularitě lovu.

Útočník v Ostravě chtěl střílet dál, měnil si zásobník, tvrdí svědkyně

Krimi

Připomíná, že kvůli směrnici o zbraních, kterou Evropský parlament schválil předloni na jaře a měla by bránit vyzbrojování teroristů, podala Česká republika žalobu k Soudnímu dvoru EU. Kritici směrnice tvrdí, že hlavně omezuje majitele legálně držených zbraní, trh s legálně drženými zbraněmi a zasahuje do vnitřní bezpečnosti státu. Soudní dvůr EU žalobu České republiky minulý týden zamítl.

Česko prohrálo soud proti směrnici EU, majitelé zbraní se ale obávat nemusí

Domácí

Slovenská média informovala své čtenáře v on-line zpravodajství.

Všechna zahraniční média také obsáhle rozebírají problém ostrahy nemocnic a školských zařízení, která patří k nejzranitelnějším objektům pro útoky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám