Hlavní obsah

Tálibové pozabíjeli desítky vojáků na afghánské základně

Kábul
Aktualizováno

Nejméně 43 afghánských vojáků zahynulo při útoku povstalců na vojenskou základnu v Kandaháru na jihu země. Oznámilo to afghánské ministerstvo obrany. K útoku se podle stanice Al-Džazíra přihlásilo hnutí Tálibán.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Na základně sloužilo šest desítek vojáků. Kromě 43 zabitých eviduje velení šest vojáků nezvěstných. Dalších devět příslušníků bylo zraněno.

Podle sdělení ministerstva udeřila skupina útočníků na základnu uprostřed noci. Al-Džazíra informovala, že se nejprve dva útočníci odpálili v autech naložených výbušninami a pak následovala několikahodinová přestřelka. Afghánská stanice TOLO News uvedla, že se jednalo o americká vojenská vozidla Humvee.

Nejméně devět tálibů bylo rovněž zabito, dodala agentura Reuters. Nejmenovaný zdroj afghánské stanici řekl, že útočníci z Tálibánu zahynuli při vzdušném útoku „zahraničních” spojenců přivolaných na pomoc, zřejmě Američanů.

Útok se udál dva dny po dvou tragických útocích Tálibánu v provinciích Paktíja a Ghazní, při nichž zahynulo nejméně 41 lidí. [celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Novinky

Provincie Kandahár

Související témata:

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

PÁTEK: Afgánští muži přicházejí na modlitbu v Kábulu.

Foto: Mohammad Shoiab , Reuters

Bojovníci Tálibánu

Reklama

Výběr článků

Načítám