Hlavní obsah

Tálibán zaútočil na policejní středisko, 41 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Nejméně 41 mrtvých a víc než 150 zraněných si vyžádal útok povstalců z Tálibánu na policejní výcvikové středisko ve východním Afghánistánu. Podle agentury AP to v úterý sdělil náměstek afghánského ministra vnitra. Další tři desítky lidí zahynuly při útocích na jiných místech.

Foto: Stringer, Reuters

Z přepadeného policejního střediska stoupá černá dým.

Článek

Útok se udál v hlavním městě provincie Paktíja Gardézu. Podle informací televize CBS News na místě nejprve dva útočníci odpálili výbušniny, načež do objektu vniklo několik útočníků s puškami.

Náměstek ministra vnitra Murad Ali Murad upřesnil, že zemřelo 21 policistů a 20 civilistů. Stanice dodala, že mezi oběťmi je i místní policejní šéf.

Foto: David Ryneš, Novinky

Provincie Paktija

Útok byl jedním ze tří za jediný den, které úřady přisoudily Tálibánu. Sídlo bezpečnostních sil se stalo terčem pumového útoku v jižní provincii Ghazní, přičemž zemřelo nejméně 25 policistů a pět civilistů. V západní provincii Faráh zahynuli při útoku nejméně tři policisté.

Související téma:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám