Hlavní obsah

Situace v Indii se zhoršuje, přibylo rekordních 152 879 nakažených

Dillí

Indie za uplynulý den zaznamenala rekordních 152.879 nových případů koronavirové infekce a 839 úmrtí po nemoci covid-19, což je nejvíce za uplynulých více než pět měsíců. S odvoláním na dnešní údaje indického ministerstva zdravotnictví o tom napsala agentura Reuters.

Foto: Ajit Solanki, ČTK/AP

Test na koronavirus v indickém Ahmadabádu

Článek

Indie se nyní potýká s druhou vlnou koronavirové nákazy a panují obavy ze zahlcení zdravotnického systému. V uplynulém týdnu země evidovala nejvyšší nárůsty nových případů koronaviru ve světě, přičemž rekordní počty nakažených a zemřelých za den překonala opakovaně.

Nejpostiženější stát Maháráštra kvůli obavám ze zahlcení nemocnic zavedl víkendovou plošnou uzávěru. V Bombaji, která je hlavním městem Maháráštry a finančním centrem Indie, se mnoho chudých dělníků před lockdownem rozhodlo město opustit vlakem, což vyvolává obavy z rozšíření nákazy do menších měst a vesnic.

Indie, která má 1,3 miliardy obyvatel, od začátku pandemie zaznamenala přes 13,35 milionu případů koronavirové nákazy, což jí řadí na třetí místo v celkovém počtu nakažených po USA a Brazílii. Úmrtí po nemoci covid-19 země eviduje 169 275.

ON-LINE: Nouzový stav o půlnoci končí, přibylo 2198 nemocných

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám