Hlavní obsah

Při záplavách a sesuvech v Jakartě zemřelo už 23 lidí

Aktualizováno

Záplavy a sesuvy půdy způsobené lijáky, jež řadu dní bičují Indonésii, si v hlavním městě Jakartě a na ostrově Celebesu dosud vyžádaly životy přinejmenším 23 lidí. Podle agentury AFP o tom v sobotu informovaly místní úřady.

Foto: Supri, Reuters

Koněm tažený kočár převáží lidi zaplavenými ulicemi Jakarty.

Článek

Mluvčí agentury pro boj s přírodními katastrofami Sutopo Purwo sdělil, že jen v Jakartě zahynulo pět lidí, kteří se buď utopili, nebo je zabil elektrický proud. Kvůli záplavám muselo opustit domovy na 4300 obyvatel metropole a značně ztížený je provoz hromadné dopravy.

Více obětí si vodní živel vyžádal na severoindonéském ostrově Celebesu. Podle Purwa tam bilance obětí už stoupla na 18 mrtvých a kromě toho jsou dva lidé pohřešovaní.

Foto: Supri, Reuters

Zatopené ulice Jakarty.

Naproti tomu se situace mírně zlepšila na dalším indonéském ostrově Sulawesi, kde úřady ve čtvrtek hlásily 13 obětí záplav a sesuvů a dva nezvěstné. Díky slábnoucím srážkám se už mohly domů vrátit tři čtvrtiny ze 40 000 evakuovaných lidí.

Indonéské souostroví, rozkládající se kolem rovníku, je pravidelně sužováno záplavami a sesuvy půdy, které zhoršuje neustálé kácení pralesů. Situace je obzvláště špatná v období dešťů, které trvá od prosince do dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám