Hlavní obsah

Pokladníka, který měl chystat vraždu Krejčíře, zbavili obvinění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Jihoafrický soud ve čtvrtek zbavil Jihoafričana Brendana Harrisona obvinění z přípravy vraždy uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře. Podle soudu obžaloba ani nepředložila přímé důkazy. Někdejší pokladník v Krejčířově směnárně byl kvůli obvinění ve vazbě od července.

Foto: Jakub Střihavka, ČTK

Soud na johannesburgském předměstí Germiston zprostil Harrisona obvinění.

Článek

Jednačtyřicetiletý Harrison se prý s Krejčířem setkal v roce 2009, v roce 2011 ale podle místních médií dostal práci od Michaela Arsiotise, bývalého Krejčířova spolupracovníka. Pak údajně začal dostávat výhrůžky, proto veškeré vazby na Krejčíře a jeho spolupracovníky přerušil a odešel do Svazijska, kde spustil vlastní podnikání.

Harrisona letos v červenci, kdy byl v JAR na služební cestě, zatkli a obvinili z podílu na přípravě vraždy svého šéfa, kterou podle vyšetřovatelů chystal loni v září. Soud v srpnu odmítl jeho žádost o propuštění na kauci kvůli obavám, že jeho život by byl na svobodě v nebezpečí.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Krejčíř v JAR zřejmě čelil několika pokusům o vraždu. Z jednoho z nich bez zranění vyvázl koncem července právě u své výkupny zlata. Když vystupoval z auta, začala z jiného zaparkovaného vozu střílet dálkově ovládaná zbraň. Před měsícem došlo k pumovému útoku na výkupnu zlata Moneypoint. Pří výbuchu zahynuli dva lidé, jedním z nich byl i Krejčířův český spolupracovník Jan Charvát.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud povolil převoz Krejčíře do nemocnice

Soud v jihoafrickém Johannesburgu v pondělí povolil převézt uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře z vazby do nemocnice. Uvedla to Česká televize....

Krejčíř je v JAR tématem číslo jedna

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř vévodí zpravodajství v Jihoafrické republice. V pondělí večer ovládl televizní zpravodajství a v úterý ráno titulní...

Výběr článků

Načítám