Hlavní obsah

Pákistánku její rodina ukamenovala, protože se provdala z lásky

Láhaur

Před nejvyšším soudem v pákistánském Láhauru v úterý ukamenovali příbuzní 25letou ženu, která se navzdory jejich přání provdala za muže, jehož milovala. Farzana Iqbalová na místě svým zraněním podlehla. Její otec se následně vydal policii, bratr a snoubenec vybraný rodinou, kteří rovněž útočili, se pohybují na svobodě, uvedl server BBC.

Foto: Mohammad Tahir, Reuters

Rodina dívku ukamenovala za přihlížení davu.

Článek

Útok se udál za bílého dne za přihlížení davu. Dvacet členů rodiny Farzany, jež byla navíc podle stanice CNN těhotná, ji ubilo cihlami a tyčemi poté, co se marně u soudu domáhali zrušení jejího sňatku. Tvrdili, že mladou ženu její manžel nezákonně unesl. Ona však před soudcem uvedla, že si muže vzala z vlastní vůle. Podle policie s ním byla několik let zasnoubená, i když pro ni její rodina měla jiného snoubence.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Když manželé v úterý dorazili před soud k dalšímu jednání, rodina zaútočila. Původně chtěli ukamenovat i manžela, ale tomu se podařilo utéct.

V některých částech Pákistánu je sňatek proti přání rodiny kulturně nepřijatelný a podobné případy jsou zaznamenávány každý rok. Dívek, které zemřou rukou příbuzných, jsou každoročně stovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám