Hlavní obsah

Ostatky devítileté dívky se našly v australské buši v sudu

– Sydney

V barelu v buši nedaleko řeky Colo byly nalezeny ostatky zmizelé devítileté australské dívky, která byla v oblasti Modrých hor pohřešována od pátku. Případ se vyšetřuje jako vražda. Už byl zadržen podezřelý, který skončil ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci.

Foto: Sandra Sanders, Reuters

Vůz australské policie

Článek

Barel s ostatky byl nalezen v úterý pozdě odpoledne, uvedl zástupce policejního komisaře David Hudson.

„Forensní policisté prozkoumali sud a lidské ostatky, odpovídají pohřešované devítileté dívce. Sud byl převezen do městské márnice a bude se dál zkoumat,” uvedl Hudson.

Dívka byla s rodiči na dovolené západně od Sydney ve Wildenstein Private Gardens na hoře Wilson.

Hluchý a napůl slepý pes hlídal tříletou holčičku ztracenou v buši

Koktejl

Od jejího zmizení se rozběhlo rozsáhlé pátrání.

„Měli jsme přes dvě stě vyšetřovatelů ze státního policejního velitelství, kteří asistovali pro vyšetřování detektivům ze severozápadní oblasti. Byla to docela pracná záležitost zahrnující analýzu dat GPS a záběrů z bezpečnostních kamer, které nás zavedly, abychom prohledali místo, kde jsme pátrali v noci,“ dodal Hudson.

V úterý večer byl také zadržen v Surry Hills podezřelý 31letý muž, který skončil ve vazbě. Bylo navíc zamítnuto jeho propuštění na kauci.

Jeho advokát uvedl, že se muž dlouhodobě léčí s psychickými problémy a má už roky předepsané vysoké dávky antipsychotik, která se používají při léčbě schizofrenie a mají snižovat agresivitu.

Veganští rodiče v Austrálii málem vyhladověli svou 19měsíční dceru

Svět

Zástupce komisaře dodal, že zadržený si pořídil v úterý odpoledne větší množství dvacetikilových pytlů s pískem.

Pak se pokusil natankovat loď a plout s ní do jednoho z doků v Sydney. To se mu ale nepovedlo a policista pak sledoval pohyb obviněného zpět na místo, kde byl nalezen sud.

Reklama

Výběr článků

Načítám