Hlavní obsah

Hluchý a napůl slepý pes hlídal tříletou holčičku ztracenou v buši

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmnáctiletý honácký pes Max byl jediným společníkem tříleté dívky, která se minulý pátek zatoulala z farmy nedaleko australského města Warwick a strávila studenou a deštivou noc v buši. Pes po celou dobu děvče zahříval a nakonec to byl on, kdo upozornil na to, kde se dítě nachází.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ztracenou tříletou holčičku ochraňoval 15 hodin starý, hluchý a poloslepý pesVideo: Reuters

 
Článek

Malá Aurora se z usedlosti, která se nachází nedaleko městečka Warwick v australském státě Queensland, zatoulala do okolní buše. Společnost jí dělal jenom sedmnáctiletý hluchý a napůl slepý pes Max.

Když babička dívky Leisa Bennetová, které usedlost patří, zjistila, že děvče zmizelo, okamžitě zalarmovala policii. Do divočiny se pak v horké páteční odpoledne vydalo malou dívku hledat více než sto policistů a dobrovolníků. Do akce se zapojily i dvě helikoptéry s termovizí.

Pátrači se obávali i nejhoršího, nedaleko pozemků se totiž nachází přehrada, do které mohla dívka spadnout, v úsilí však neustávali.

Foto: Profimedia.cz

Sedmnáctiletý australský honácký pes Max

Dobrovolníci v čele s Leisou pokračovali, i když se na buš snesla tma. „To prostě nebyla situace, kdy bychom mohli spát v teplých peřinách, když jsme věděli, že ona je tam někde venku,“ řekla Leisa australské televizní stanici ABC.

Malá Aurora v dešti a chladu nocovala na jednom ze zarostlých vrcholků na rozlehlých pozemcích farmy. Sedmnáctiletý Max se od ní nehnul na krok, a když dívka usnula, stočil se kolem ní a zahříval ji.

Vyznamenání za věrnost

Před osmou hodinou ranní neustále hledající Leisa konečně zaslechla zhruba dva kilometry od domu odpověď na své volání.

„Myslela jsem nejdřív, že to je pták, když jsem ale zaslechla slovo ‚Grammy‘, věděla jsem, že je to ona,“ uvedla Leisa. „Granny“ je anglicky babička a Aurora to slovo vždycky komolila.

Pes Max pak doběhl k Leise a dovedl ji za její vnučkou.

Foto: Profimedia.cz

Maxovi se dostalo uznání od policistů.

Aurora neutrpěla za svého nočního pobytu žádné větší zranění, jen oděrky a modřiny.

Věrný pes Max se dočkal od místní policie za svou oddanost vyznamenání. Byl jmenován čestným policejním psem. Nic na uznání nemění ani to, že si policista Craig Bery spletl jeho postižení, když líčil, že dívce dělal společnost „slepý a napůl hluchý pes”.

Reklama

Výběr článků

Načítám