Hlavní obsah

KLDR označila jihokorejskou prezidentku za prostitutku pasáka Obamy

Pchjongjnag
Aktualizováno

Severní Korea v pondělí po návštěvě amerického prezidenta v Soulu označila jihokorejskou prezidentku Pak Kun-hje za „prostitutku v područí svého pasáka Baracka Obamy”. Napsala to agentura AFP s odvoláním na severokorejskou KCNA.

Foto: Larry Downing, Reuters

Americký prezident Barack Obama se zdraví s jihokorejskou prezidentkou Pak Kun-hje v Modrém domě v Soulu.

Článek

Ve výpadu, který byl velmi drsně formulovaný i na obvykle značně vyhrocené severokorejské poměry, KLDR tepala vztah mezi „pánem a jeho loutkou” a pohrozila, že za něj Pak Kun-hje „draze zaplatí”.

„Nedávné chování Pak Kun-hje vůči Obamovi bylo, jako když zlobivá nedospělá holka prosí gangstery, aby zbili někoho, kdo se jí nelíbí,” uvedl severokorejský Výbor pro mírové sjednocení Koreje. „Anebo jako když se prohnaná prostitutka na někoho snaží ušít boudu tím, že dá vlastní tělo mocnému pasákovi,” zněla další nevybíravá invektiva.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Oficiální překlad zprávy KCNA do angličtiny použil pro označení jihokorejské prezidentky označení „vrtošivá děvka” a „žena útěchy”, což je termín, jímž se označovaly ženy donucené k prostituci japonskými vojáky.

Korea útok odsoudila

Jižní Korea slovní útok odsoudila jako nehorázný a jihokorejské ministerstvo vyzvalo Pchjongjang, aby dodržel slib vyvarovat se verbální eskalace. Podle ministerstva jsou sprosté urážky Pchjongjangu nemorálním činem.

Urážlivý útok následoval poté, co americký prezident Barack Obama ukončil dvoudenní návštěvu v Jižní Koreji. Během ní označil KLDR za „vyděděný stát”, jehož izolace se bude dále prohlubovat, pokud uskuteční další jaderný test.

Obama a Pak Kun-hje pohrozili Severní Koreji tvrdšími sankcemi, pokud bude nadále porušovat rezoluce Rady bezpečnosti OSN, a vyzvali Čínu, aby odradila svého severokorejského spojence od nových provokací.

Reklama

Výběr článků

Načítám