Hlavní obsah

Islámský stát použil zajatce jako lidské štíty, zastřelit zřejmě nechal unesené Italy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis

V Libyi byli zastřeleni dva lidé, pravděpodobně Italové, kteří byli loni ve skupině čtyř unesených italských občanů. Podle svědka, na něhož se odvolává agentura ANSA, je použili džihádisté Islámského státu v západolibyjské Sabrátě jako lidské štíty.

Foto: Goran Tomasevic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Mohou to být dva ze čtyř italských zaměstnanců stavební firmy Bonatti, kteří byli uneseni v červenci 2015,” oznámilo italské ministerstvo zahraničí. Usuzuje tak ze snímků obětí středečních bojů.

Mrtvými by podle italských úřadů mohli být Fausto Piano a Salvatore Failla, tyto informace se ale stále ověřují. Rodiny obou mužů už byly informovány.

Svědek, který uprchl do sousedního Tuniska, agentuře ANSA řekl, že Italové byli zabiti při přestřelce v Sabrátě.

Americký nálet

Na tábor Islámského státu v Sabrátě v únoru útočila americká letadla a podle médií tam zabila na 40 lidí. Byli mezi nimi podle všeho také dva pracovníci srbského velvyslanectví, kteří byli uneseni loni. [celá zpráva]

V Libyi se před rokem dostal do rukou únosců také jeden Čech. Mělo se jednat o kuchaře, kterého unesli 6. března z ropného pole v Ghaní spolu s dalšími osmi zahraničními zaměstnanci rakouské společnosti VAOS.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Bojovníci Islámského státu na snímku ze Sýrie

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Informace o osudu uneseného Čecha nejsou k dispozici. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Z Benghází vyhnali teroristické skupiny

Vojenské jednotky generála Chalífy Haftára věrné mezinárodně uznávané libyjské vládě dobyly v úterý hlavní baštu muslimských extremistů v Benghází - čtvrť...

Výběr článků

Načítám