Hlavní obsah

Fotografování u thajského letiště? Pozor na trest smrti

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phuket

Letiště na thajském ostrově Phuket se nachází v těsné blízkosti u pláže, řadu turistů proto svádí udělat si tam originální fotografie se startujícím či přistávajícím letadlem těsně nad hlavou. Ohrožují tím prý však leteckou bezpečnost a podle vedení letiště by za to v krajním případě mohli dostat i trest smrti, uvádí agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turisté se na začátku dubna ve velkém fotili na pláži s letadly nad hlavou Video: AP

 
Článek

I přes varování si návštěvníci pláže Mai Khao pořizují fotky i nadále, videozáznam je natočený 4. dubna. Šéfové letiště uvedli, že focení může piloty rozrušovat stejně tak jako drony nebo oslňování laserovými paprsky a mohlo by tak být potrestáno podle stejného zákona. „Maximální trest je trest smrti,“ uvedl ředitel letiště Wichit Kaewsaithiam.

K trestům mírnějším pak patří odnětí svobody na pět až dvacet let nebo peněžitá pokuta v přepočtu přes 28 tisíc korun.

Kaewsaithiam zároveň dodal, že je v plánu část pláže turistům zcela uzavřít a přemístit je do větší vzdálenosti od ranveje. Tam už bude fotografování povoleno. „Chceme udržet jak příjmy z turismu, tak leteckou bezpečnost,“ poznamenal.

Reklama

Výběr článků

Načítám