Hlavní obsah

Evakuace statisíců lidí, chaos v dopravě. Japonsko zasáhla bouře Krosa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Totální dopravní chaos, evakuace více než půl milionu lidí a několik zraněných má v Japonsku na svědomí bouře Krosa, která zemi zasáhla. Živel sice nedosáhl síly tajfunu, ale provází ho vítr, který v nárazech dosahuje rychlosti 160 km/h, a také prudké lijáky, píše agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonsko zasáhla bouře KrosaVideo: Reuters

 
Článek

Úřady doporučily, aby se evakuovalo kolem 550 tisíc lidí z obav před sesuvy půdy a záplavami. Japonská agentura pro boj s požáry a mimořádnými situacemi popsala případ skupiny 18 lidí, kde byly i děti, která během grilování uvízla v jedné z oblastí, kde velmi rychle vystoupala hladina řeky. Skupinu se zatím podařilo pouze evakuovat do vyšších poloh.

Bouře způsobila ohromné problémy v dopravě. Zrušeno muselo být více než 600 vnitrostátních letů a omezena byla železniční doprava. A to ve chvíli, kdy se miliony Japonců vracejí z volna, které měli v rámci oslav japonského buddhistického svátku Obon.

Zatím bylo zraněno pět lidí.

Bouře se pomalu pohybuje k ostrovu Šikoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám