Hlavní obsah

Obětí atentátu v Kábulu je už přes sto

Kábul
Aktualizováno

Evakuace civilistů z Kábulu byla po čtvrtečních útocích u letiště urychlena, uvedla v pátek agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostní zdroj z letiště. Letadla odlétala pravidelně, řekl západní bezpečnostní představitel, který si nepřál být jmenován. Počet obětí čtvrtečního atentátu podle stanice BBC přesáhl 100.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Následky exploze u letiště v KábuluVideo: AP

 
Článek

Přes útoky zřejmě sebevražedných atentátníků, které si podle BBC vyžádaly životy 90 Afghánců a 13 amerických vojáků, americký prezident Joe Biden slíbil, že evakuační lety budou pokračovat: „Musíme dokončit tuto misi a uděláme to.“  Také přislíbil potrestat pachatele.

Při útoku v Kábulu zahynuli američtí vojáci, chybělo jim pár hodin do odletu

Blízký a Střední východ

K útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Tálibán podle Reuters uvedl, že nejméně 28 ze zabitých Afghánců u letiště byli jeho příslušníci. „Ztratili jsme více lidí než Američané,“ pravil nejmenovaný představitel hnutí.

Foto: Reuters Tv/1tv, Reuters

Sanitky odvážejí zraněné po útoku v Kábulu.

Z Kábulu, který v polovině srpna padl do rukou radikálního hnutí Tálibán, se podařilo evakuovat přes 100 000 lidí. Ale mnoho dalších Afghánců si pospíšilo na letiště, aby stihlo evakuaci před 31. srpnem, kdy americké jednotky mají opustit Afghánistán, připomněla stanice BBC na svém webu.

USA mají informaci o hrozbě útoku Islámského státu v Kábulu

Svět
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch u kábulského letiště.Video: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám