Hlavní obsah

Další drama ve skákacím hradu. V Číně se vznesl do vzduchu i s dětmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Poryv větru v sobotu v čínském Sien-ningu v provincii Wu-chan zvedl do vzduchu skákací hrad s dětmi. Incident se obešel bez úmrtí, šest dětí ale utrpělo zranění. Záběry zveřejnila v úterý agentura AP. O víkendu si obdobná nehoda vyžádala životy čtyř dětí.

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr odnesl v Číně skákací hrad i s dětmi, šest jich utrpělo zraněníVideo: AP

 
Článek

Skákací hrad postavili na otevřeném prostoru, silný vítr si tak s ním doslova pohrával. Vznesl ho do vzduchu a několikrát jej otočil kolem jeho osy. Z videa je patrné, že v té době z hradu děti doslova vypadávaly.

Šest zraněných dětí bylo převezeno do nemocnice. Poletující atrakce dokonce srazila k zemi ženu, která se snažila zachránit jedno z dětí. Policisté už se pustili do vyšetřování.

V Austrálii se kvůli poryvu větru vznesl skákací hrad, čtyři děti zemřely

Zahraniční

Podle společnosti, která vlastní pozemek, na kterém byl hrad postaven, si atrakci postavili místní bez jakéhokoli odborného dohledu či povolení.

Podobný incident se v polovině prosince odehrál také v Austrálii, kdy silný vítr zvedl do vzduchu nafukovací hrad na skákání. Čtyři děti tehdy přišly o život, pět dalších se zranilo.

V roce 2019 se skákací hrad vznesl do vzduchu také v americké Nevadě, a to přímo do elektrického vedení. Tehdy zemřela 9letá dívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám