Hlavní obsah

Cyklón Debbie zachytila kamera ve vesmíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké úřady zveřejnily nové záběry cyklónu Debbie nad australským územím, pořízené z vesmíru. Přechod cyklónu nasnímal meteorologický satelit Suomi NPP amerického Národního úřadu pro vesmír a letectví (NASA) a Národního úřadu pro oceán a atmosféru (NOAA).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklon Debbie zachycený z vesmíruVideo: Reuters

 
Článek

Cyklón Debbie zasáhl Queensland rychlostí až 263 kilometrů v hodině a místy během 48 hodin napršelo až tisíc milimetrů srážek, tedy zhruba tolik, co obyčejně za půl roku. [celá zpráva]

Mezitím cyklón zeslábl na bouři druhé kategorie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Austrálii zasáhl cyklon DebbieVideo: Reuters

Ačkoliv premiérka Annastacia Palaszczuková uvedla, že škody nejsou tak veliké, jak se předvídalo, že by mohly být, experti upozornili, že zřejmě utrpěl ekosystém Velkého korálového útesu.

Ředitel správy útesu David Wechenfeld stanici BBC řekl, že cyklón byl velký, intenzivní a relativně pomalu se přesouval. „Tyto tři věci dohromady bývají charakteristické pro cyklón, který způsobuje relativně velkou škodu ekosystémům útesu,“ poznamenal.

Reklama

Výběr článků

Načítám