Hlavní obsah

Bilance obětí pátečního zemětřesení v Indonésii vystoupila na 77

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemětřesení, které v pátek zasáhlo indonéský ostrov Sulawesi, si vyžádalo nejméně 77 mrtvých a 820 zraněných. Aktualizovanou bilanci obětí zveřejnil indonéský úřad pro řešení následků přírodních katastrof.

Foto: Antara Foto, Reuters

Zničená budova v Mamuju

Článek

Zhruba 15 000 lidí zemětřesení o síle 6,2 stupně přimělo opustit své domovy. Někteří z nich se uchýlili do hor, zatímco jiní do přeplněných evakuačních center.

Šéfka indonéské meteorologické, klimatologické a geofyzikální agentury Dwikorita Karnawatiová uvedla, že další zemětřesení v regionu by mohlo vyvolat vlnu cunami. Doplnila, že podle předpovědí pro nadcházející týdny se Indonésie bude dál potýkat s extrémním počasím.

Indonésie a jejích 17 000 ostrovů a ostrůvků leží na rozhraní tří velkých tektonických desek, a zemětřesení jsou zde proto častá. V roce 2018 Sulawesi zažilo silné zemětřesení a následnou ničivou vlnu cunami, která si vyžádala přes 2000 obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám