Hlavní obsah

Airbus A319 při vzletu na jihovýchodě Číny havaroval a začal hořet

Varšava
Aktualizováno

Letadlo Airbus A319 společnosti Tibet Airlines ve čtvrtek při pokusu o vzlet na letišti ve městě Čchung-čching na jihovýchodě Číny havarovalo a začalo hořet. Na palubě bylo 113 cestujících, oběti na životech však nejsou hlášeny, informují místní média na sociálních sítích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Letadlo po sjetí z dráhy na letišti v Čchung-čchingu na jihu Číny začalo hořetVideo: Reuters

 
Článek

Letiště v 1:54 SELČ uzavřelo všechny své přistávací dráhy, znovu by se měly otevřít zhruba po třech hodinách, píše Reuters.

Podle prohlášení CAAC piloti přerušili vzlet v souladu s postupy poté, co zaznamenali abnormalitu. Jejich manévr způsobil, že letadlo sjelo z dráhy, utrhlo si motor a začalo hořet. Stroj mířil do tibetského hlavního města Lhasy.

Videa na sociálních sítích ukazují letoun s hustým kouřem a plameny vycházejícími z levé strany letadla, zatímco se od něj vzdalují cestující a posádka. Byly vidět také evakuační skluzavky. Na nich si nejspíš přivodili zranění cestující, nejčastější jsou podle CAAC pohmožděniny a výrony.

Foto: Stringer, Reuters

Airbus A319 společnosti Tiet Airlines začal při vzletu na čínském letišti ve městě Čchung-čching hořet.

Letadlo začalo hořet v 8:09 (1:09 SELČ), o necelou hodinu později letiště uzavřelo všechny přistávací dráhy.

Tibet Airlines je regionální letecký přepravce se sídlem ve Lhase, je dceřinou společností Air China. Má flotilu 39 letadel, z toho 28 strojů A319.

V horách na jihu Číny se 21. března zřítil Boeing 737-800 společnosti China Eastern Airlines se 123 cestujícími a devítičlennou posádkou, pád nikdo nepřežil. Čínské úřady nehodu stále vyšetřují, příčiny zatím nejsou jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám