Hlavní obsah

Manilské letiště zaplavila po bouři voda, letadla stála v obří louži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Mezinárodní letiště Ninoy Aquino ve filipínské metropoli Manile muselo v sobotu zastavit provoz, protože jeho plochu zaplavila voda, kterou přinesla tropická bouře Bailu. Ta si na Filipínách vyžádala jednu oběť, další oběť je z Tchaj-wanu, uvedla agentura AP, list The Japan Times a stanice CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letištní plocha na mezinárodním letišti na Filipínách se ocitla po tajfunu Bailu pod vodou Video: AP

 
Článek

Generální manažer letiště Eddie Monreal oznámil, že letiště se ocitlo pod vodou kvůli silným dešťům. Místní stanice na přečerpávání vody sice fungovala správně, ale tolik vody nebyla schopna zvládnout, uvedl Monreal.

Kvůli vodě byly odloženy odlety. Přilétající letadla byla odkloněna na další letiště Clark u filipínského hlavního města.

Bouře si také vyžádala na Filipínách jednu oběť, 17letý obyvatel zemřel při sesuvu půdy, dvě děti byly zraněny.

Bouře Bailu o víkendu zasáhla také Tchaj-wan. Musely kvůli ní být zrušeny stovky letů. Třicet přistávajících letadel muselo být odkloněno do Japonska nebo Hongkongu. Vítr dosahoval rychlosti skoro 140 km/h. V horách Luišidan napršelo přes 600 mm vody. Bouře měla jednu oběť, 19letého motocyklistu, který narazil do vyvráceného stromu. Dalších devět osob bylo zraněno.

V neděli zasáhla bouře Čínu, kde kvůli ní evakuovali 5000 lidí. To už zeslábla, vítr dosahoval rychlosti „jen“ 90 km/h.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám