Hlavní obsah

V jihokorejském nočním klubu se zřítil balkon, zemřeli dva lidé

Soul

Dva lidé přišli o život a více než 17 bylo zraněno, když se v nočním klubu v jihokorejském městě Kwangdžu zřítil balkon a schodiště.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda v jihokorejském klubuVideo: Reuters

 
Článek

V době neštěstí bylo v klubu i mnoho zahraničních sportovců, kteří se v Jižní Koreji účastní plaveckého mistrovství světa. Mezi lehce zraněnými jsou sportovci ze Spojených států, Nového Zélandu, Itálie a Brazílie, informoval v sobotu zpravodajský server BBC News.

S těžkými zraněními byli do nemocnice převezeni dva Jihokorejci ve věku 38 a 27 let a lékařům už se je nepodařilo zachránit. Oběti nepocházely z řad účastníků plaveckého šampionátu.

Zmíněný noční klub se nachází v blízkosti vesnice, kde účastníci mistrovství světa v plaveckých sportech bydlí. V okamžiku nehody v noci na sobotu bylo v podniku několik týmů vodního póla.

„Je to strašlivá tragédie. Ke zřícení došlo, když hráči z našeho mužského a ženského družstva oslavovali vítězství amerických vodních pólistek na mistrovství světa,” uvedl šéf amerického svazu vodního póla Christopher Ramsey. Jedna z hráček utrpěla lehké zranění, stejně jako americký skokan do vody.

„Tancovali jsme a o chvilku později jsme se propadli o nějakých pět, šest metrů a všichni začali z klubu prchat,” popsal situaci kapitán novozélandského týmu vodních pólistů Matt Small.

Reklama

Související témata:
Kwangdžu

Výběr článků

Načítám