Hlavní obsah

Havarovaná cisterna v Nigerii vybuchla, když z ní vesničané brali palivo. Přes 50 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja

Přes padesát lidí zahynulo v pondělí u jedné z vesnic v nigerijském státu Benue po havárii cisterny s palivem, která začala hořet. Uvedl to v úterý mluvčí guvernéra tohoto centrálního nigerijského státu. Již před tím záchranáři informovali také o řadě zraněných s těžkými popáleninami.

Foto: Profimedia.cz

Nigerijci si často nabírají palivo z havarovaných cisteren (ilustrační foto z lednové nehody) .

Článek

Původní informace AFP mluvila o nálezu 45 mrtvých těl a 101 dalších lidí, kteří utrpěli těžké popáleniny, novou bilanci uvedl mluvčí guvernéra pro jihoafrický list Times.

„Cisterna naložená palivem včera havarovala a lidé nabírali její náklad, když začala hořet, což zabilo přes 50 osob,” řekl. I on potvrdil, že zranění jsou většinou těžce popálení.

Už dříve místní představitelé informovali o 64 mrtvých a sedmdesáti zraněných, kteří byli převezeni do čtyř nemocnic. Tato čísla ale nebyla zatím potvrzena.

Řidič cisterny se podle stanice BBC pokoušel vyhnout na špatné silnici jámě a vozidlo se převrátilo. Obyvatelé blízké vesnice Ahumbe přispěchali k havárii a snažili se z cisterny získat vytékající palivo, které však začalo hořet, načež vozidlo vybuchlo.

Podle jednoho ze svědků exploze zničila také projíždějící mikrobus pro osmnáct cestujících. Podle stanice BBC ovšem řidič mikrobusu narazil do převrácené  hořící cisterny a také vzplál.

Podobné nehody jsou podle AFP v Nigérii časté. V červenci roku 2012 zemřelo nejméně 104 lidí a dalších asi padesát utrpělo zranění, když se snažili získat palivo z havarované cisterny ve státě Rivers. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám