Hlavní obsah

Při nehodě cisterny s palivem uhořelo přes 90 Nigerijců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja
Aktualizováno

Při nehodě cisterny s palivem na jihu Nigérie ve čtvrtek zahynulo 92 lidí. Chtěli si z havarovaného vozu odčerpat benzín a uhořeli. Agentuře Reuters to sdělili svědci. Mezi mrtvými jsou také ženy i děti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch cisterny zabil 92 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Policejní mluvčí řekl, že v Okogbe se převrátila cisterna s palivem. Na místo se seběhli lidé, aby si načerpali benzín, když se cisterna náhle vzňala. Podle mluvčího je na upřesnění počtu obětí příliš brzy.

Armádní a policejní zdroje, na něž se odvolala agentura AFP, hovoří o desítkách mrtvých.

Nehoda se stala poblíž města Port Harcourt, kde jsou hlavní nigerijské ropné rafinerie.

Na místo se seběhlo podle Reuters několik stovek lidí. Snažili se pomoci záchranářům a vojákům nakládat těla a zraněné do policejních vozů a sanitek. Cisterna, kterou se podařilo uhasit, je změtí pokrouceného plechu, popela a změklých pneumatik.

V Nigérii se jezdí po děravých a špatně udržovaných silnicích. Většina občanů žije pod hranicí bídy - musí denně vystačit s necelými dvěma dolary (42 korun), takže příležitosti načerpat si zdarma benzín, lze těžko odolat, připomíná Reuters. Lidi od toho neodradilo ani nebezpečí požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám