Hlavní obsah

Muž zastřelil čtyři lidi v motelu v australském Darwinu, měl náramek pro vězně

Darwin
Aktualizováno

Nejméně čtyři lidi zastřelil v úterý v Darwinu na severu Austrálie muž, který v motelu podle svědků postupně střílel do několika pokojů. Policii zavolali kolem 17:50 místního času, ta o hodinu později 45letého podezřelého dopadla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení střelce v DarwinuVideo: Reuters

 
Článek

Superintendant Lee Morgan potvrdil listu The Guardian počet mrtvých: „V tuto chvíli máme zprávy o čtyřech mrtvých a několika dalších postřelených.“ Smrt údajné páté oběti, zabité ale na jiném místě, zatím není oficiálně potvrzena.

Policie uvedla, že muž jí byl velmi dobře znám. Byl členem motorkářského gangu. V době útoku měl na těle náramek monitorují jeho pohyb - v lednu byl podmínečně propuštěn z vězení.

Motiv činu zatím není známý, uvedl komisař Rece Kershaw: „Stále se ještě pokoušíme určit jeho záměry a motivaci.” Dodal, že nešlo o teroristický čin Naznačil, že se možná sám pokusil vydat se policii.

Svědek John Rose řekl ABC, že viděl střelce, který měl brokovnici s upilovanou hlavní: „Střílel do všech místností, vešel do každé místnosti a někoho hledal. Po všech střílel. Pak jsme ho viděli spěchat pryč. Naskočil do svého pick-upu toyota a spěchal pryč.“ Podle něj vešel do hotelu úplně klidný.

„Jakmile byl pryč, našli jsme jednu oběť a vytáhli jsme ji ven.“ dodal.

Střelec vypálil nejméně dvacet ran.

Svědkyně Leah Potterová popsala televizi ABC, že viděla ženu s postřelenýma  nohama, kterou muž střelil přes dveře pokoje: „Byla jsem na parkovišti, když jsem slyšela něco, o čem jsem si myslela, že je to ohňostroj, opravdu hlučný ohňostroj.“

Pak zjistila, že se jedná o střelbu: „Muž přiběhl s ženou v náručí z Palms Motelu, který je vedle mého motelu, a hodil ji na cestu přímo před námi. Běžela jsem pro nějaké ručníky a ovázala jsem jí nohy. Měla na kůži obou nohou malé dírky a všude krvácela.“

Podle policie je sice motel hlavním místem činu, ale uzavřen je také ani ne míli vzdálený společenský klub Buff. Tam se někdo pokoušel někomu podřezat hrdlo. Zatím ale není jasné, zda spolu oba činy souvisejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám