Hlavní obsah

V Bombaji odhalili síť pašeráků lidských embryí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

Indická policie prošetřuje případ sítě pašeráků, kteří se zaměřili na pašování lidských embryí. Stalo se to poté, co byl na letišti v Bombaji odhalen občan Malajsie, který v kufru snažil provézt lidské embryo. To bylo uložené ve speciální dóze, napsala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Embryo pro umělé oplodnění.

Článek

Muž se měl údajně přiznat, že to není poprvé, kdy pašuje embrya do Indie. Vyšetřovatele vzápětí zavedl v Bombaji na špičkovou kliniku zaměřující se na umělé oplodnění. Vedoucí kliniky Goral Gandhí jakoukoliv účast na systému pašování embryí popřel. Tvrdí, že se kauza snaží zničit pověst ústavu a je to případ, za nímž stojí konkurence.

„Pašování embryí rozhodně není součást podnikání kliniky,“ prohlásil jeho advokát Sujoy Kantawalla.

List Times of India s odkazem na zdroje z týmu, který případ vyšetřuje, napsal, že mužova slova potvrzuje množství SMS zpráv, které si vyměnil se zástupci kliniky.

In vitro fertilizace (IVF)
Nejprve jsou po předchozí hormonální stimulaci odebrána vajíčka, která se v živném roztoku (médiu) spojí se spermiemi partnera. Po úspěšném oplození se vajíčka, popřípadě embrya, vloží do dělohy. Pokud se alespoň jedno z embryí zanoří, může začít těhotenství.

Nemocnice se zaměřuje na systém umělého oplodnění IVF (in vitro fertilizace), tedy oplodnění mimo tělo.

Embrya mohou být zmrazena a skladována po dobu několika let, přičemž někteří lidé je darují dalším potenciálním rodičům. Indie je ale zakazuje dovážet bez povolení Indické rady lékařského výzkumu.

Reklama

Výběr článků

Načítám