Hlavní obsah

Kimův obrněný vlak se pohnul, Vietnam je v pozoru

Severokorejský vůdce Kim Čong-un vyrazil na oficiální návštěvu Vietnamu, kam svým obrněným vlakem přijede v příštích dnech. Oznámilo to vietnamské ministerstvo zahraničí. V Hanoji se příští týden setká i se šéfem Bílého domu Donaldem Trumpem. Vietnam mezitím před Kimovou návštěvou přijal bezprecedentní bezpečnostní opatření.

Foto: Reuters

Severokorejská televize loni v březnu odvysílala záběry Kim Čong-una v jeho tajemném vlaku cestou do Číny

Článek

Agentura TASS s odkazem na severokorejský diplomatický zdroj uvedla, že Kimův vlak vyjel z Pchjongjangu v sobotu kolem 17 hodin místního času (9:00 SEČ) a čeká ho trasa dlouhá 4500 kilometrů. Urazit by ji měl za více než 48 hodin.

V době Kimova příjezdu bude ve Vietnamu uzavřen 170kilometrový úsek dálnice vedoucí od hraničního přechodu s Čínou do Hanoje. Podle agentury AP je z těchto opatření zřejmé, že Kim do Vietnamu pravděpodobně přicestuje přes Čínu a ve městě Dong Dang přesedne z vlaku do auta, které jej převeze do metropole.

Foto: Profimedia.cz

Vietnamští dělníci usilovně pracují na trati ve městě Dong Dang, kam má přijet Kimův vlak

Zdroje agentury Reuters už minulý týden uvedly, že Kim přijede do Hanoje dva dny před setkáním s Trumpem. Schůzka obou státníků se má podle Bílého domu konat 27. a 28. února a půjde o druhé setkání po historické prvním v Singapuru loni v červnu.

Foto: Mapy.cz

Schůzka Kima s Trumpem se uskuteční v koloniální budově Tonkinského paláce v centru Hanoje, nebo v hotelu Metropole.

Reklama

Výběr článků

Načítám