Hlavní obsah

Ženu proslulou zdoláváním hor v bikinách našli umrzlou

Novinky, nčs

Tělo šestatřicetileté Tchajwanky Gigu Wuové, která byla známa kvůli své zálibě ve zdolávání hor pouze v bikinách, bylo nalezeno promrzlé bez známek života ve dvacetimetrové rokli, informoval server Daily Mail. Žena se pokoušela o výstup na horu Jü-šan na ostrově Tchaj-wan.

Foto: Profimedia.cz

Tchajwanské hory

Článek

Wuová při výstupu na 3952 metrů vysokou horu nepoužívala žádné turistické či vysokohorské vybavení, ostatně tak to měla při svých výstupech ve zvyku. Tentokrát však na svůj koníček doplatila.

Nouzové volání žena provedla během soboty. Své kamarádce prostřednictvím satelitního telefonu sdělila, že spadla do dvacetimetrové rokle a způsobila si zranění, která jí brání v pohybu.

Vzhledem ke zhoršenému počasí však záchranné helikoptéry nemohly vzlétnout okamžitě. I přes tři pokusy o start musely zůstat na zemi, jinak by hrozilo jejich zřícení. Záchranáři utvořili dva tříčlenné týmy a vydali se ženu hledat pěšky.

Její tělo našli po 28 hodinách od nouzového telefonátu v úzké roklině. Počasí záchranářům neumožnilo tělo vyzvednout, a tak byl v blízkosti tragédie zřízen tábor.

Wuová často zásobovala sociální sítě fotkami z dobrodružných výprav, jež absolvovala pouze v bikinách. V roce 2018 podle svých slov strávila výpravami 127 dní, tedy zhruba třetinu roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám