Hlavní obsah

Melania Trumpová schytala kritiku za tropickou helmu

Tvrdou kritiku na sociálních sítích si vysloužila první dáma USA Melania Trumpová za své oblečení, během návštěvy organizace pro záchranu slůňat v Keni. Trnem v oku se uživatelům stala její tropická helma, kterou se chránila proti sluníčku, napsala agentura DPA. Kritici tvrdí, že připomíná výbavu bývalých kolonizátorů afrického kontinentu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Melania Trumpová na návštěvě Keni Video: Reuters

 
Článek

„Není známějšího symbolu kolonialismu v Africe, než je tropická helma,“ napsal na Twitter uživatel pod jménem Onye Nkuzi a pokračuje: „To, že si první dáma USA vezme takový klobouk v roce 2018, patří k jejímu nejhoršímu faux pas. Měla by zastřelit svého stylistu.“

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Uživatelé sociálních sítí Melanii Trumpovou zkritizovali za tropickou helmu.

Ken Opalo, keňský docent, který působí na Georgetownské univerzitě ve Washingtonu, napsal sarkasticky na Twitter: „koloniální elegance“ a dodal k tomu: „Abychom pochopili, proč nemají Afričané příliš pochopení pro koloniální nostalgii, nemusí se nijak dopodrobna zabývat nepředstavitelnou brutalitou a násilím provázejícími koloniální éru.“

Během své návštěvy sloního sirotčince a výletu na safari do národního parku u Nairobi, který pro ni hostitelé připravili, si Melania Trumpová oblékla úzké hnědé kalhoty, tmavé kozačky, bílou košili a bílou tropickou helmu.

Foto: Ben Curtis, ČTK/AP

Ve sloním sirotčinci si zkusila krmení mláďat.

Melania Trumpová je na své první samostatné zahraniční cestě v roli americké první dámy. Dosud navštívila Ghanu, Malawi a Keňu. V sobotu ji čeká návštěva Egypta.

Agentura DPA připomíná, že nedávno první dáma popudila, když si na cestu do texaského centra, kde jsou internovány děti odebrané přistěhovalcům bez dokladů, oblékla bundu s nápisem "Je mi to úplně jedno, a vám?"

Reklama

Výběr článků

Načítám