Hlavní obsah

Ruský student postřelil spolužáka a pak obrátil zbraň proti sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novosibirsk

Sedmnáctiletý student prvního ročníku dopravní průmyslovky v Barabinsku na Sibiři postřelil ve třídě spolužáka a poté spáchal sebevraždu. Postřelený leží na jednotce intenzivní péče a je ve vážném stavu. Oznámila to agentura Interfax. Při incidentu se zranili další dva studenti, kteří v panice vyskočili z okna a utrpěli zlomeniny.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Ruští policisté

Článek

„Předběžně bylo zjištěno, že dnes, 10. května, sedmnáctiletý student během výuky z neznámých důvodů vystřelil z lovecké zbraně na další studenty,“ uvedla kancelář prokurátora Novosibiřské oblasti. Barabinsk je vzdálen 300 kilometrů západně od Novosibirska.

Jeden student byl postřelen do ramene a musel být operován. Další dva studenti utrpěli zranění, když v panice vyskočili z okna ve druhém podlaží. Jeden má zlomené oba kotníky, druhý drobnou zlomeninu kůstky v chodidle. I oni byli hospitalizováni. „U těch se zlomeninami je vše uspokojivé,“ řekl agentuře TASS představitel místní nemocnice.

Útočník si loveckou zbraň s hladkou hlavní přinesl rozebranou v batohu. Na chodbě ji složil a vtrhl do třídy. Po útoku na spolužáka se na chodbu vrátil a zastřelil se. Podle spolužáků šlo o uzavřeného chlapce, který neměl přátele a nedokázal se sám hájit. Všimli si, že nepřišel na hodinu, což nikdy předtím neudělal.

Rusko čelí vlně násilí na školách, kdy na sebe studenti útočí, většinou noži, ale přibývá i případů útoku střelnou zbraní. Motivem byla dost často šikana. [celá zpráva] Několik útoků mělo i více obětí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám