Hlavní obsah

Třetí nejmocnější muž Vatikánu u soudu. Je obviněn ze sexuálního zneužívání dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán čelí dalšímu skandálu. Finanční poradce papeže kardinál George Pell, třetí nejmocnější muž ve Vatikánu, se bude před soudem zodpovídat z obvinění, že ve své vlasti v Austrálii sexuálně zneužíval děti, napsal server listu Süddeutsche Zeitung.

Foto: Joe Castro, ČTK/AP

Kardinál George Pell

Článek

Soudkyně Belinda Wallingtonová v úterý v Melbourne po čtyřhodinovém jednání rozhodla, že obvinění vznesená vůči kardinálovi jsou natolik závažná, že se soud bude konat.

Pell je obviněn ze sexuálního zneužívání několika dětí, které se měl dopustit vůči dětem v 70. letech. Papež František Pella, který je jeho hlavním finančním poradcem, dočasně uvolnil z funkce, aby se mohl soustředit na očištění svého jména. Kardinál obvinění razantně popírá.

Jeho pověst ale poškozuje obvinění, že postupoval nesprávným způsobem při případech zneužívání dětí jinými duchovními v době, kdy sloužil jako arcibiskup Melbourne a později Sydney.

Papež František již před časem veřejně vyhlásil politiku nulové tolerance v případě sexuálního zneužívání ze strany církevních hodnostářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám